Stad van de toekomst

‘Dat de spanning tussen droom en werkelijkheid niet wordt weggemoffeld, is een van de sterke kanten van het boek. Het fraai vormgegeven boek wordt ook gratis verspreid in Zuidoost, zodat iedereen er kennis van kan nemen.’
Het Parool

Een boek over de toekomst van een bijzonder Amsterdams stadsdeel.

Amsterdam Zuidoost krijgt een fundamenteel ander gezicht. Tot 2040 komen er rond de 40.000 woningen bij, neemt het aantal werkplekken toe en gaat de publieke ruimte op veel plekken op de schop. In Zuidoost vloeien betonnen honingraatflats straks samen het Brasapark, woontorens, houtbouw en een centrum waar op ieder moment van de dag wat te doen is. In Stad van de toekomst werkt Daan Dekker de toekomst van Zuidoost tot leven. Hij bestudeerde hiervoor de plannen die op de plank liggen en interviewde ruim vijftig direct betrokkenen, van bewoners en bestuurders tot ondernemers en ontwikkelaars. Hij treft optimisme, prachtige vergezichten, maar ook zorgen.

Het boek is vertaald naar het Engels en op Spotify en diverse podcast apps staat de luisterversie. Begeleid door Bijlmergeluiden en heerlijke beats leest Kiddo Cee het boek voor.

Verschijningsdatum
Mei 2022
In opdracht van
Gemeente Amsterdam
Design & productie luisterboek
vinger.nl
Illustraties
Munir de Vries